NM-kandidat Rashad Hussain fra Vest-Agder

alt

Lærling hos: Agderbygg AS
Skole: Tangen vgs.
Opplæringskontor: BYGGOPP Agder


Hvorfor valgte du å utdanne deg til tømrer?
Jeg valgte å utdanne meg til tømrer ettersom min interesse for hvordan et hus står vokste mer og mer for hver dag da jeg var liten, spesielt trehus. Og det at jeg likte å bruke både hodet og kroppen i hverdagen.

Hvordan er det å være tømrerlærling?
Det er veldig gøy samtidig som det er utfordrende fordi det alltid er noe du skal lære og kunne.  

Hva er det beste med tømreryrket?
Det beste er at du kan bruke både hodet og kroppen, og at du kan stå ut og jobbe og sist men ikke mist det å kunne treffe andre håndverkere og kanskje være litt avhengig av de i noen tilfeller.

Hvordan kan en vanlig arbeidsdag være? 
En vanlig arbeidsdag begynner som regel klokken 0700 og varer i 7,5 timer, og da har vi enten noe vi fortsetter med fra dagen før eller så begynner vi med noe nytt. Det kan være at vi reiser vegger, retter vegger, gipser eller kler en vegg. Alle dagene er ikke like utfordrende men ofte like interessant med masse nytt å lære.

Hva vil du si til andre som tenker på å bli tømrer?
Bli tømrer!! Det er en gøy jobb der alle kommer til å trives, og det som er gøy med det er at du har et hav av muligheter og ting du kan bli etter at du har fullført læretiden og blitt en tømrer. 

Hva er dine planer etter at du er ferdig utdannet tømrer?
Planen er å jobbe litt til jeg behersker faget også ta en videre utdanning innen byggfaget.

Hva tenker du om å skulle delta i Yrkes-NM?
Det er noe stort som jeg aldri har sett for meg egentlig, men det virker spennende og sikkert veldig gøy, og en lærerik opplevelse.

 

 

Last ned bilder:
alt

 

alt