Svindlet av useriøs taktekker - fikk hjelp av byggmesterbedrift

\arenarom.nho.no@SSL\DavWWWRoot\rom\byggmesterforbundet\Medie bibliotek 2\Nettsider\Byggnord_ferdigtak_web1.jpg

- Er det rart jeg bare smiler, sier Susanne Christiansen. Byggnord har akkurat lagt et nytt og gratis tak på huset hennes etter at hun ble svindlet for 47 000 kroner av en såkalt taktekker og etterlatt.

Susanne Christiansen gir Arve Skive fra Byggnord en god klem etter at nytt tak er lagt på huset. (Foto: Lars Sørnes)

Av:
Susanne Rita Winther Christiansen fra Skatval skulle nok aldri ha betalt ut de 47 000 kronene til den såkalte taktekkeren fra Larvik.

- Jeg er veldig fortvilet. Jeg fikk en arv fra mine foreldre, og bestemte meg for å pusse opp huset. Nå står jeg her og har tapt i hvert fall 47.000 kroner. Det er sure penger, sa Christiansen til NRK Trøndelag.

Hun kontaktet et enkeltpersonsforetak i Larvik etter å ha sett annonsen deres på nettstedet Anbudstorget. - Firmaet virket troverdig og seriøst, og sånn virket også mannen som kom på besøk for å gjøre jobben, forteller Winther Christiansen.

Fikk kontanter, forsvant

Utskiftingen av taket gikk igang, men så begynte håndverkeren fra Larvik å be om kontanter flere ganger til kjøp av materialer.

– Siste gang han og en kompanjong var her, sa de at de skulle få tak i takrenner, nedløpsrør og stillas. De ba om å få 25.000 kroner. Da overførte jeg nye 20.000 kroner, og de skulle være tilbake på onsdag. Siden har jeg ikke hørt noe fra dem, forteller Christiansen i intervjuet.

For så ble det stille på taket. Matrialene som skulle brukes lå strødd rundt huset og Christiansen fikk ikke tak i mannen selv om hun prøvde. Etter en stund la hun ut noen av bildene av det uferdige taket på Facebook og så kontaktet hun lokalavisa.

Arve ville hjelpe

Der så daglig leder i Byggnord AS saken. Selskapet fra Stjørdal er en allsidig entreprenør med 12 ansatte, blant annet byggingeniører og byggmestere, og medlem i Byggmesteforbundet.

Skive bestemte seg raskt for å hjelpe Christiansen.

– Det er kjedelig å se at vi har useriøse aktører i bransjen. Jeg ringte Christiansen og sa vi kunne gjøre takarbeidet vederlagsfritt. Også materialer ville jeg forsøke å få gjennom våre forbindelser. Denne uka har to medarbeidere vært i aksjon. Jeg regner med at de er så godt som ferdige nå til helga, sa Skive til Stjørdalens blad. Skive og Byggnord gjorde jobben gratis og ville ikke ta betalt.

Les hele saken i Byggmesteren

Publisert: 15.09.14